almedina94

Čokoladna torta

almedina94

Čokoladna torta

Sastojci:

Petit keks : 400 gr

Lješnjak: 200gr

Mlijeko: 0,5l

Vrhnje za kuhanje : 250ml

Vrhnje za šlag: 250ml

Čokolada mliječna: 200gr

Čokolada za kuhanje: 200gr

Kakao : 50gr

Priprema:

 

Postupak:

Izlomiti petit keks i dodati mljevene lješnjake ( ostaviti malo lješnjaka za ukrasiti )

u 0,5l toplog mlijeka dodati 50gr kakaa i po 50gr čokolade za kuhanje i mliječne, kada se čokolada istopi preliti preko prethodno pripremljenog petit keksa i ujednačiti masu, smjesu istresti u kalup ( 28cm )

Preljev:

250ml vrhnja za kuhanje i 250ml vrhnja za šlag zagrijati i dodavati čokolade da se tope ( ne smije prokuhati), toplo preliti preko smjese u kalupu i na kraju posuti lješnjacima, ostaviti da prenoći

 

Sastojci:

Petit keks : 400 gr

Lješnjak: 200gr

Mlijeko: 0,5l

Vrhnje za kuhanje : 250ml

Vrhnje za šlag: 250ml

Čokolada mliječna: 200gr

Čokolada za kuhanje: 200gr

Kakao : 50gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.