Čokoladna torta
Čokoladna torta
Sastojci:
Petit keks : 400 gr
Lješnjak: 200gr
Mlijeko: 0,5l
Vrhnje za kuhanje : 250ml
Vrhnje za šlag: 250ml
Čokolada mliječna: 200gr
Čokolada za kuhanje: 200gr
Kakao : 50gr
Priprema:
Postupak:
Izlomiti petit keks i dodati mljevene lješnjake ( ostaviti malo lješnjaka za ukrasiti )
u 0,5l toplog mlijeka dodati 50gr kakaa i po 50gr čokolade za kuhanje i mliječne, kada se čokolada istopi preliti preko prethodno pripremljenog petit keksa i ujednačiti masu, smjesu istresti u kalup ( 28cm )
Preljev:
250ml vrhnja za kuhanje i 250ml vrhnja za šlag zagrijati i dodavati čokolade da se tope ( ne smije prokuhati), toplo preliti preko smjese u kalupu i na kraju posuti lješnjacima, ostaviti da prenoći
Sastojci:
Petit keks : 400 gr
Lješnjak: 200gr
Mlijeko: 0,5l
Vrhnje za kuhanje : 250ml
Vrhnje za šlag: 250ml
Čokolada mliječna: 200gr
Čokolada za kuhanje: 200gr
Kakao : 50gr