Torta sa jagodama
Torta sa jagodama
Sastojci:
Jaja: 5
Priprema:
Sastojci za koru:
5 jaja 
5 kašika šećera 
4 kašika tople vode 
4 kašike brašna 
1/2 praška za pecivo 
2 kašike kakaa 
FIL:
500 ml vrhnja za šlag 
200-250 g šećera u prahu 
300 g sirnog namaza,
300g jagoda
DEKORACIJA:
Kesica preliva za torte
700 g jagoda
PRIPREMA:
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer umutiti pjenasto, te dodati vodu, kakao i na kraju brašno pomiješano sa praškom. Lagano kašikom dodavati bjelanjak i sjediniti ga u jedinstvenu masu. Sve izliti u kalup za tortu na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Peći 10-ak min. na 200°C.
FIL: Umutiti vrhnje za šlag i sirni namaz zajedno (ne mutiti posebno šlag), dodati šećer u prahu, po želji zasladiti, i na kraju dodati nasjeckane jagode. Sve sastojke sjediniti mikserom. Kad se kora ohladi, staviti je u kalup, pa po stranicama kalupa okolo poredati jagode i unutrašnjost popuniti kremom. Na kremu poredati jagode, isjeći ih po želji, ja sam na četvrtine. I na kraju preliti prelivom za torte koji pripremite prema uputstvu na vrećici. 
Sastojci:
Jaja: 5