ajlinakuhinja

Nutella cheesecake

ajlinakuhinja

Nutella cheesecake

Sastojci:

Mljeveni keks: 250gr

Maslac: 50gr

Sok od breskve (bilo koji): 100ml

Slatko vrhnje: 500ml

ABC sir: 250gr

šećer u prahu: 50gr

Nutella: 150gr

Slatko vrhnje: 150ml

čokolada za kuhanje: 150gr

Priprema:

Kora: 
Sve zajedno pomijesate i utisnete u kalup 24cm.

Krema1:
Slatko vrhnje i ABC sir umutimo mikserom, dodamo secer i nutellu i izmjesamo rucno. Stavimo preko kore.

Krema2:
Stavimo na platu i zagrijemo skoro do vrenja i prelijemo preko kreme.
Tortu ohladimo u frizideru preko noci.

Sastojci:

Mljeveni keks: 250gr

Maslac: 50gr

Sok od breskve (bilo koji): 100ml

Slatko vrhnje: 500ml

ABC sir: 250gr

šećer u prahu: 50gr

Nutella: 150gr

Slatko vrhnje: 150ml

čokolada za kuhanje: 150gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.