Integralni hljeb
Mekan i ukusan hljeb
Integralni hljeb
Mekan i ukusan hljeb
Sastojci:
Bijelo brasno : 200 gr
Integralno brasno: 200 gr
Heljda : 100 gr
Vruca voda: 200 ml
Kvasac: 1 kesica
So: 2 kasicice
Margarin : 1 kasika
Priprema:
Priprema:
U dublju posudu dodati bijelo brasno,integralnog brasno i heljdu,sve zajedno izmjesati.
Zatim dodati kvasac i so.
Zakuhati hljeb sa vrucom vodom,i ostaviti da se tijesto udvostruci.
Kada je tijesto nadoslo,prebacimo na radnu povrsinu i izradimo na malo brasna,zatim prebacimo u podmazan pleh za pecenje.
Hljeb peci sat vremena,prvo peci na 250 stepeni oko pola sata,zatim smanjiti na 150 stepeni i peci jos pola sata.
Vruc hljeb premazati sa malo margarina zatim prekriti folijom.
To je to
Sastojci:
Bijelo brasno : 200 gr
Integralno brasno: 200 gr
Heljda : 100 gr
Vruca voda: 200 ml
Kvasac: 1 kesica
So: 2 kasicice
Margarin : 1 kasika