Burek
Burek i jogurt definitivno nema greske.
Burek
Burek i jogurt definitivno nema greske.
Sastojci:
Brasno: 300 gr
So: 1 kasikica
Topla voda: 100 ml
Ulje: 50 ml
Mljeveno meso: 500 gr
Crveni luk: 1 glavica
Tajna zacin: 1 kesica
Priprema:
Priprema:
Dodati u posudu 300 gr brasna,malo soli i zakuhati sa 100 ml tople vode.
Zakuhano tijesto izraditi na malo brasna,zatim vratiti u posudu i preliti sa 50 ml ulja.
Napraviti sadrzaj kesice tajna ostaviti da ostaji 5 minuta.
U medjuvremenu luk na sitno isjeckati I dodati mesu,zatim dodati i pripremljen zacin.
Sve zajedno sjediniti.
Razviti jufku, premazati sa malo ulja da ostaji,zatim na vrhove stavljati meso i motati pitu kako zelite.
Pripremljenu pitu peci na 200 ili 250 stepeni ovisno o jacini pecnice.
Peci nekih 15-20 min.
Pecenu pitu premazati sa malo ulja ili sa vrucom vodom I prekriti da ostaji i omeksa.
Vec prije sam pisala postupak kako ja to radim.
Prijatno
Sastojci:
Brasno: 300 gr
So: 1 kasikica
Topla voda: 100 ml
Ulje: 50 ml
Mljeveno meso: 500 gr
Crveni luk: 1 glavica
Tajna zacin: 1 kesica