Emaida

Torta badem i malina

Osvježavajuća, preukusna

Emaida

Torta badem i malina

Osvježavajuća, preukusna

Sastojci:

Šećer: 200 g

Mljeveni keks: 100 g

Mljeveni bademi: 100 g

Otopljeni maslac: 100 g

Mlijeko (po potrebi): 2-3 kašike

Jogurt: 100 ml

Slatko vrhnje: 300 ml

Instant želatina: 2 kom

Laganini vanilin šećer: 2 kom

Maline: 200 g

Priprema:

Za podlogu pomiješati sve sastojke (keks, bademi, maslac, mlijeko po potrebi, 50g od ukupne količine šećera) da dobijete kompaktnu smjesu pa istu utisnuti u kalup i ostaviti u frižideru dok pripremite kremu.

Za pire od malina kuhajte na laganoj vatri viljuškom ili kašikom zgnječene maline i 50 g šećera, kad dobijete gustu smjesu ostavite da se ohladi.

Za kremu umutite slatko vrhnje, dodajte jogurt i 100 g šećera i vanilin šećer, sjedinite sve kratko mikserom pa razdvojite smjesu na dva dijela.

U jedan dio dodajte 1 instant želatin, umutite mikserom da se ravnomjerno rasporedi po cijeloj smjesi pa onda premažite preko pripremljene podloge i vratite u frižider.

U drugi dio kašikom umiješajte 4-5 kašika pirea od malina a potom dodajte drugu instant želatinu, umutite mikserom pa nanesite preko bijele kreme.

Kad se kreme malo stegnu u frižideru na njih nanesite ohlađeni pire od maline i ukrasite po želji. Ostavite da se sve skupa stegne do kraja.

Sastojci:

Šećer: 200 g

Mljeveni keks: 100 g

Mljeveni bademi: 100 g

Otopljeni maslac: 100 g

Mlijeko (po potrebi): 2-3 kašike

Jogurt: 100 ml

Slatko vrhnje: 300 ml

Instant želatina: 2 kom

Laganini vanilin šećer: 2 kom

Maline: 200 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.