Emaida

Calzone sa mljevenim mesom

Jednostavno i preukusno

Emaida

Calzone sa mljevenim mesom

Jednostavno i preukusno

Sastojci:

Brašno: 300 g

Laganini prašak za pecivo: 1/2 pak

So: 1 kašičica

Topla voda : 200 ml

Šećer: 1 kašičica

Kvasac: 1/2 kašike

Mljeveno meso: 300 g

Biber: Po želji

Luk: 1 glavica

Bijeli luk: 2 čehna

Tajna začin: 1 kašika

Crvena paprika: 1 kom

Priprema:

Pomiješajte brašno, kašičicu šećera, kvasac, prašak za pecivo, kašičicu soli pa zamijesite tijesto toplom vodom u koju ste dodali kašiku maslinova ulja. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte krugove za svoje calzone. Ovo tijesto idealno je i za pizzu.

Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk, potom mu dodajte usitnjenu bijeli luk i mljeveno meso, te sitno nasjeckanu crvenu papriku. Dodajte biber i kašiku Tajna začina. Dinstajte dok meso i paprike ne omekšaju pa dodajte paradajz koncentrat. Još kratko prodinstajte pa razvijene krugove tijesta premažite sa maslinovim uljem te na pola kruga nanesite smjesu od mesa. Preklopite calzone da bi dobili polukrugove pa rubove pritisnite viljuškom kako se prilikom pečenja ne bi otvorili. 

Pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Sastojci:

Brašno: 300 g

Laganini prašak za pecivo: 1/2 pak

So: 1 kašičica

Topla voda : 200 ml

Šećer: 1 kašičica

Kvasac: 1/2 kašike

Mljeveno meso: 300 g

Biber: Po želji

Luk: 1 glavica

Bijeli luk: 2 čehna

Tajna začin: 1 kašika

Crvena paprika: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.