Calzone sa mljevenim mesom
Jednostavno i preukusno
Calzone sa mljevenim mesom
Jednostavno i preukusno
Sastojci:
Brašno: 300 g
Laganini prašak za pecivo: 1/2 pak
So: 1 kašičica
Topla voda : 200 ml
Šećer: 1 kašičica
Kvasac: 1/2 kašike
Mljeveno meso: 300 g
Biber: Po želji
Luk: 1 glavica
Bijeli luk: 2 čehna
Tajna začin: 1 kašika
Crvena paprika: 1 kom
Priprema:
Pomiješajte brašno, kašičicu šećera, kvasac, prašak za pecivo, kašičicu soli pa zamijesite tijesto toplom vodom u koju ste dodali kašiku maslinova ulja. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte krugove za svoje calzone. Ovo tijesto idealno je i za pizzu.
Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk, potom mu dodajte usitnjenu bijeli luk i mljeveno meso, te sitno nasjeckanu crvenu papriku. Dodajte biber i kašiku Tajna začina. Dinstajte dok meso i paprike ne omekšaju pa dodajte paradajz koncentrat. Još kratko prodinstajte pa razvijene krugove tijesta premažite sa maslinovim uljem te na pola kruga nanesite smjesu od mesa. Preklopite calzone da bi dobili polukrugove pa rubove pritisnite viljuškom kako se prilikom pečenja ne bi otvorili.
Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Sastojci:
Brašno: 300 g
Laganini prašak za pecivo: 1/2 pak
So: 1 kašičica
Topla voda : 200 ml
Šećer: 1 kašičica
Kvasac: 1/2 kašike
Mljeveno meso: 300 g
Biber: Po želji
Luk: 1 glavica
Bijeli luk: 2 čehna
Tajna začin: 1 kašika
Crvena paprika: 1 kom