NerminaSpahic

Kadaif sa tahan halvom

Jako ukusan kolac za sve ljubitelje tahan halve i kadaif. Savrsen spoj.

NerminaSpahic

Kadaif sa tahan halvom

Jako ukusan kolac za sve ljubitelje tahan halve i kadaif. Savrsen spoj.

Sastojci:

Kadaif: 1 pakovanje

Maragarin: 250 gr

Tahan halva: 300 gr

Secer: 500 gr

Voda: 700 ml

Vanilin secer vispak: 2 kesice

Limun: 1

Priprema:

Kadaif
Potrebno:
1 pakovanje kadaifa
250 gr margarina
300 gr tahan halve
Agda
500 gr secera
700 ml vode
2 vanilin secera #vispak
1 limun
Priprema:
Agdu staviti da se kuha,kada je gotova ostaviti da se ohladi.
Tepsiju premazati uljem,poredati dio kadaifa posuti rastopljenim margarinom.
Redati tahan halvu izrezanu na kriskice.
Zatim staviti drugi dio kadaifa i preliti sa ostatkom margarina.
Peci na 200 stepeni dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Vruc kadaif preliti hladnom agdom.

Sastojci:

Kadaif: 1 pakovanje

Maragarin: 250 gr

Tahan halva: 300 gr

Secer: 500 gr

Voda: 700 ml

Vanilin secer vispak: 2 kesice

Limun: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.