NerminaSpahic
Kadaif sa tahan halvom
Jako ukusan kolac za sve ljubitelje tahan halve i kadaif. Savrsen spoj.
NerminaSpahic
Kadaif sa tahan halvom
Jako ukusan kolac za sve ljubitelje tahan halve i kadaif. Savrsen spoj.
Sastojci:
Kadaif: 1 pakovanje
Maragarin: 250 gr
Tahan halva: 300 gr
Secer: 500 gr
Voda: 700 ml
Vanilin secer vispak: 2 kesice
Limun: 1
Priprema:
Kadaif
Potrebno:
1 pakovanje kadaifa
250 gr margarina
300 gr tahan halve
Agda
500 gr secera
700 ml vode
2 vanilin secera #vispak
1 limun
Priprema:
Agdu staviti da se kuha,kada je gotova ostaviti da se ohladi.
Tepsiju premazati uljem,poredati dio kadaifa posuti rastopljenim margarinom.
Redati tahan halvu izrezanu na kriskice.
Zatim staviti drugi dio kadaifa i preliti sa ostatkom margarina.
Peci na 200 stepeni dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Vruc kadaif preliti hladnom agdom.
Sastojci:
Kadaif: 1 pakovanje
Maragarin: 250 gr
Tahan halva: 300 gr
Secer: 500 gr
Voda: 700 ml
Vanilin secer vispak: 2 kesice
Limun: 1