Havana
Preukusan kolač
Havana
Preukusan kolač
Sastojci:
Mlijeko: 1 litar
Želatin: 30 g
Šećer: 13 kašika
Laganini šlag krema od jagode: 4 kom
Mljeveni keks: 200 g
Priprema:
Mlijeko i šećer staviti da prokuhaju a želatin potopiti da nabubri. Kad je mlijeko prokuhano dodati mu pripremljeni želatina da se rastopi, poklopiti i ostaviti da se mlijeko ohladi i zgusne.
Kad je mlijeko ohlađeno u smjesu dodati šlag kremu i umutiti.
Dno šerpe ili dubokog kalupa prekriti dijelom mljevenog keksa, a potom naizmjenično slagati smjesu od šlaga i mljeveni keks dok ne potrošite svu smjesu.
Ostaviti u frižideru preko noći te sutradan polako preokrenuti kalup na tanjir na kome ćete poslužiti kolač i polako istresti kolač.
Sastojci:
Mlijeko: 1 litar
Želatin: 30 g
Šećer: 13 kašika
Laganini šlag krema od jagode: 4 kom
Mljeveni keks: 200 g