Emaida

Havana

Preukusan kolač

Emaida

Havana

Preukusan kolač

Sastojci:

Mlijeko: 1 litar

Želatin: 30 g

Šećer: 13 kašika

Laganini šlag krema od jagode: 4 kom

Mljeveni keks: 200 g

Priprema:

Mlijeko i šećer staviti da prokuhaju a želatin potopiti da nabubri. Kad je mlijeko prokuhano dodati mu pripremljeni želatina da se rastopi, poklopiti i ostaviti da se mlijeko ohladi i zgusne.

Kad je mlijeko ohlađeno u smjesu dodati šlag kremu i umutiti.

Dno šerpe ili dubokog kalupa prekriti dijelom mljevenog keksa, a potom naizmjenično slagati smjesu od šlaga i mljeveni keks dok ne potrošite svu smjesu. 

Ostaviti u frižideru preko noći te sutradan polako preokrenuti kalup na tanjir na kome ćete poslužiti kolač i polako istresti kolač.

Sastojci:

Mlijeko: 1 litar

Želatin: 30 g

Šećer: 13 kašika

Laganini šlag krema od jagode: 4 kom

Mljeveni keks: 200 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.