Emaida

Pita od bundave

Klasika

Emaida

Pita od bundave

Klasika

Sastojci:

Brašno: 500 g

So: Po potrebi

Ulje: Po potrebi

Topla voda: Po potrebi

Tajna začin: 1 kašika

Pavlaka: 6 kašika

Bundava : 1 komad

Priprema:

Od brašna, 2 kašike ulje, malo soli i tople vode zamijesiti jufku. Jufku pomastiti, prekriti folijom pa ostaviti u frižideru. Možete i odmah razvlačiti ali se jufka bolje razvlači kad malo odmori. 

Bundavu oguliti i nasjeći na sitne kockice. Dodati u to 4 kašike pavlake, malo soli i Tajna začin. Jufku izvaditi malo prije razvlačenja, da odstoji na sobnoj temperaturi.

Kad razvučemo jufku, po ivicama posipati smjesu od bundave i laganim pokretima zarolati jufku oko nadjeva te polako prebaciti u tepsiju u kojoj ćemo peći pitu. 

Kad ispečemo pitu prelivamo je mješavinom vode, malo ulja i dvije kašike pavlake, koje smo prokuhali dok se pita pekla. Poklopiti pitu drugom tepsijom i ostaviti da omekša.

Sastojci:

Brašno: 500 g

So: Po potrebi

Ulje: Po potrebi

Topla voda: Po potrebi

Tajna začin: 1 kašika

Pavlaka: 6 kašika

Bundava : 1 komad

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.