ajlinakuhinja
Laganini brzi uštipci
ajlinakuhinja
Laganini brzi uštipci
Sastojci:
Brašno (čaše su od 200ml): 2 čaše
Prašak za pecivo - Laganini Vispak: Pola kesice
Sol: Pola male kašikice
Kisela voda: 170-200 ml
Priprema:
•U posudu staviti brašno(ne izvrhom pune čaše), prašak za pecivo, sol i zamijesiti sa kiselom vodom. Ostaviti tijesto da odmara 10 tak minuta.
•Razviti tijesto na malo pobrašnjenoj podlozi, rezati tijesto na kocke i pržiti u manjoj količini ulja.
•Uštipke pržimo na srednjoj temperaturi. Kada porumene izvadimo ih na ubrus i služimo po želji.
▪︎Prijatno!
Sastojci:
Brašno (čaše su od 200ml): 2 čaše
Prašak za pecivo - Laganini Vispak: Pola kesice
Sol: Pola male kašikice
Kisela voda: 170-200 ml