ajlinakuhinja

Laganini brzi uštipci

ajlinakuhinja

Laganini brzi uštipci

Sastojci:

Brašno (čaše su od 200ml): 2 čaše

Prašak za pecivo - Laganini Vispak: Pola kesice

Sol: Pola male kašikice

Kisela voda: 170-200 ml

Priprema:

•U posudu staviti brašno(ne izvrhom pune čaše), prašak za pecivo, sol i zamijesiti sa kiselom vodom. Ostaviti tijesto da odmara 10 tak minuta.
•Razviti tijesto na malo pobrašnjenoj podlozi, rezati tijesto na kocke i pržiti u manjoj količini ulja.
•Uštipke pržimo na srednjoj temperaturi. Kada porumene izvadimo ih na ubrus i služimo po želji.
▪︎Prijatno!

Sastojci:

Brašno (čaše su od 200ml): 2 čaše

Prašak za pecivo - Laganini Vispak: Pola kesice

Sol: Pola male kašikice

Kisela voda: 170-200 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.