Emaida

Pileći složenac

Brzo i ukusno

Emaida

Pileći složenac

Brzo i ukusno

Sastojci:

Pileći file: 300 g

Krompir: 4 kom

Luk: 1 glavica

Tajna začin: 1 kašika

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 1 pak

Maslinovo ulje: Po potrebi

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Priprema:

Luk nasjeći na kolutove, krompir na tanke listiće, a pileći file na kockice.

Krompir začinite sa jednom kapijom Tajna začina i malo maslinovog ulja, a piletinu sa Tajna mješavinom za pečenu piletinu.

Pekač namastite sa malo maslinovog ulja, pa slažite na dno kolutove luka, preko njih listiće krompira pa na vrh pileći file nasječen na kockice.

Na kraju sve dobro zalijte sa vrhnjem za kuhanje i stavite u rernu da se peče na 220 stepeni sat vremena. Prvih pola sata pecite pokriveno sa alu folijom kako vam meso ne bi izgorjelo pa potom ostatak vremena otkrijte, po potrebi snizite temperaturu na 200 stepeni, jer nisu sve rerne iste.

Sastojci:

Pileći file: 300 g

Krompir: 4 kom

Luk: 1 glavica

Tajna začin: 1 kašika

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 1 pak

Maslinovo ulje: Po potrebi

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.