Emaida

Lepine sa piletinom uz Tako lako rižoto

Jednostavno i brzo

Emaida

Lepine sa piletinom uz Tako lako rižoto

Jednostavno i brzo

Sastojci:

Vispak Tako lako rižoto sa povrćem: 1 vrećica

Pileći file: 300 g

Lepina: 1 kom

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 1 kom

Maslinovo ulje: Po potrebi

Gustin: 1 kašika

Voda: 509 ml

So: Po ukusu

Biber: Po ukusu

Priprema:

Piletinu narezati na trakice i marinirati u maslinovom ulju i Tajna mješavini za pečenu piletinu, te ostaviti u frižideru bar pola sata.

Nakon što odstoji pržiti na malo maslinovog ulja, s obje strane. Kad se piletina isprži izvaditi je na alu foliju i zamotati, da ostane topla, a u tavi u kojoj ste pržili piletinu kratko propržite lepinje, prerezanu na pola. Izvadite lepinje pa u tavi ulijte pola litra vode, posolite, pobiberite i ostavite da zavrije. Posebno umutite 1 kašiku gustina sa malo vode pa dodajte vodi u tavi, smanjite vatru i nek se lagano krčka. Pripremljenom piletinom punite razrezane lepine, a potom ih dobro zalijte sa pripremljenim prelivom. Po ukusu možete sa piletinom dodati i salatu unutra. Kao prilog poslužite Tako lako rižoto sa povrćem, pripremljen prema uputstvu.

Sastojci:

Vispak Tako lako rižoto sa povrćem: 1 vrećica

Pileći file: 300 g

Lepina: 1 kom

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 1 kom

Maslinovo ulje: Po potrebi

Gustin: 1 kašika

Voda: 509 ml

So: Po ukusu

Biber: Po ukusu

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.