tajnakuhinje

Halva

Kažu da je napraviti halvu zaista majstorluk...

tajnakuhinje

Halva

Kažu da je napraviti halvu zaista majstorluk...

Sastojci:

Brašno: 200g

Orah jezgra: 200g

Maslac: 100g

Ulje: 1dl

Šećer: 100g

Vanilija šećer Laganini Vispak: 10g

Priprema:

U posudi staviti šećer vodu i  kuhati oko 10 minuta i staviti na toplo.

U drugoj posudi na maslacu i ulju popržiti brašno da porumeni uz stalno miješanje. Pred kraj prženja dodati sjeckane orahe. Zatim u posudu sa brašnom dodavati pripremljenu agdu uz stalno miješanje na laganoj vatri. Halva je gotova kada se odvaja od posude. Halvu servirati kašikom ili na drugi način, posuti sa sjeckanim orasima.

Dekorisati sa svježim voćem i mentom.

Sastojci:

Brašno: 200g

Orah jezgra: 200g

Maslac: 100g

Ulje: 1dl

Šećer: 100g

Vanilija šećer Laganini Vispak: 10g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:14:01
Super
Kfehima 2019-09-04 11:11:37
Neku noc sam je pravila, za novu hidzretsku godinu, da nam zamirise.