Emaida

Pohovani patlidžani iz rerne

Za ljubitelje pohovanog, malo zdravija varijanta

Emaida

Pohovani patlidžani iz rerne

Za ljubitelje pohovanog, malo zdravija varijanta

Sastojci:

Patlidžan: 4 kom

Jaja: 2 kom

Prezla: 50 g

Brašno: 100 g

So: 1 kašičica

Biber: 1/2 kašičice

Priprema:

Isjeći patlidžan na kriške, pa potopiti u slanu vodu, bar pola sata.

Isprati patlidžan, posušiti pa valjati u smjesu za pohovanje, najprije u brašno pomiješano sa soli i biberom, a potom u jaja pa u prezlu u koju smo dodali kašiku Tajna začina.

Peći pripremljene patlidžane na papiru za pečenje 15 minuta, na 200 stepeni, sa jedne strane, pa okrenuti patlidžane i peći i sa druge strane još 15 minuta.

Sastojci:

Patlidžan: 4 kom

Jaja: 2 kom

Prezla: 50 g

Brašno: 100 g

So: 1 kašičica

Biber: 1/2 kašičice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.