Emaida
Pohovani patlidžani iz rerne
Za ljubitelje pohovanog, malo zdravija varijanta
Emaida
Pohovani patlidžani iz rerne
Za ljubitelje pohovanog, malo zdravija varijanta
Sastojci:
Patlidžan: 4 kom
Jaja: 2 kom
Prezla: 50 g
Brašno: 100 g
So: 1 kašičica
Biber: 1/2 kašičice
Priprema:
Isjeći patlidžan na kriške, pa potopiti u slanu vodu, bar pola sata.
Isprati patlidžan, posušiti pa valjati u smjesu za pohovanje, najprije u brašno pomiješano sa soli i biberom, a potom u jaja pa u prezlu u koju smo dodali kašiku Tajna začina.
Peći pripremljene patlidžane na papiru za pečenje 15 minuta, na 200 stepeni, sa jedne strane, pa okrenuti patlidžane i peći i sa druge strane još 15 minuta.
Sastojci:
Patlidžan: 4 kom
Jaja: 2 kom
Prezla: 50 g
Brašno: 100 g
So: 1 kašičica
Biber: 1/2 kašičice