Erna

Lisnati pogacnjak

Pogacnjak je ono nase pravo starinsko jelo

Erna

Lisnati pogacnjak

Pogacnjak je ono nase pravo starinsko jelo

Sastojci:

Brasno: 1kg

Voda: Po potrebi

So: 1 kasika veca

Meso: 500gr

Luk: 1

Tajna zacin: 1kasika

Biber : Vrh kasikice

Topla voda : 3 do 4 kasike

Priprema:

1kg brasna 1 kasika soli zakuhati jufku s toplom vodom 

Ostaviti da odstoji 15 minuta

Zatim staviti na carsaf razvaljati oklagijom ulje staviti odozgo i ostaviti opet 5 minuta da odstoji

500gr mesa proprziti s 1 glavicom luka

Dodati Tajna zacin biber malo soli i malo mlake vode

Posipati po jufki meso i malo sasvim ulja

Prebacivati dio po dio dok ne dobijemo zelenu oblik kolka nam je tepsija

Sastojci:

Brasno: 1kg

Voda: Po potrebi

So: 1 kasika veca

Meso: 500gr

Luk: 1

Tajna zacin: 1kasika

Biber : Vrh kasikice

Topla voda : 3 do 4 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.