Erna
Lisnati pogacnjak
Pogacnjak je ono nase pravo starinsko jelo
Erna
Lisnati pogacnjak
Pogacnjak je ono nase pravo starinsko jelo
Sastojci:
Brasno: 1kg
Voda: Po potrebi
So: 1 kasika veca
Meso: 500gr
Luk: 1
Tajna zacin: 1kasika
Biber : Vrh kasikice
Topla voda : 3 do 4 kasike
Priprema:
1kg brasna 1 kasika soli zakuhati jufku s toplom vodom
Ostaviti da odstoji 15 minuta
Zatim staviti na carsaf razvaljati oklagijom ulje staviti odozgo i ostaviti opet 5 minuta da odstoji
500gr mesa proprziti s 1 glavicom luka
Dodati Tajna zacin biber malo soli i malo mlake vode
Posipati po jufki meso i malo sasvim ulja
Prebacivati dio po dio dok ne dobijemo zelenu oblik kolka nam je tepsija
Sastojci:
Brasno: 1kg
Voda: Po potrebi
So: 1 kasika veca
Meso: 500gr
Luk: 1
Tajna zacin: 1kasika
Biber : Vrh kasikice
Topla voda : 3 do 4 kasike