NerminaSpahic

Burek

Za sve ljubitelje pite. Burek najbolje pita.

NerminaSpahic

Burek

Za sve ljubitelje pite. Burek najbolje pita.

Sastojci:

Brasno: 250 gr

Voda: 100/150 ml

So: 1 kasicica

Ulje: 3 kasike

Mljeveno meso: 500 gr

Tajna zacin: 1 kesica

Crveni luk : 1 glavica

Priprema:

 

Priprema:

U posudu dodati brasno i kasicicu soli zatim zakuhati sa toplom vodom tijesto.

Tijesto preliti sa 3 kasike ulja i ostaviti malo da ostaji.

 

Ja uvjek razvijam kore na pamučnom stoljnaku jer mi je tako lakše zamotati pitu.

Pospite stoljnak ili radnu površinu sa brašnom i odvojite jednu lopticu tijesta i počnite da razvijate na svoj način.  

Ja razvijam uvjek na početku sa oklagijom i onda rukama ali vi mozete da radite po svojoj želji. Kada ste razvili samo malo možete početi izvlačiti sa rukama.

Meso posipati ravnomjerno po jufki zatim  motati kore dizuci lagano stolnjak sa jedne i druge strane. 

Coskove osjeci ako su previše prazni.

Burek motati po zelji.

Staviti u tepsiju i premazati sa uljem.

Peci na 250 stepeni oko 20 min zavisno od pecnice. 

Peceni burek posuti sa malo vruce vode ili premazati uljem.

 

 

 

Sastojci:

Brasno: 250 gr

Voda: 100/150 ml

So: 1 kasicica

Ulje: 3 kasike

Mljeveno meso: 500 gr

Tajna zacin: 1 kesica

Crveni luk : 1 glavica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.