ajlinakuhinja

Burek

ajlinakuhinja

Burek

Sastojci:

Brašno: 350 gr

Sol: 1 velika kašika

Topla voda: 250 ml

Mljeveno meso: 400 gr

Luk: 1 srednja glavica

Krompir: 2

Sol: 1 mala kašikica

Tajna začin za burek: 2 male kašikice

Maslac: 20 gr

Priprema:

•U posudu staviti brašno, so i po malo dodavati toplu vodu dok ne dobijete fino tijesto koje se odvaja od posude. Prekriti krpom i ostaviti 2 sata.
•Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu ili na čaršaf i malo oblikovati jufku. Razviti jufku prečnika 40-50 cm i premazati je uljem. Ostaviti da odstoji 10tak minuta. Jufku razvući rukama, stavljati nadjev i rolati.

•Na ovu količinu brašna ide 400 gr mljevenog mesa u koje dodamo isjeckan krompir i luk.
•U drugu zdjelicu stavimo 2 kašičice Tajna začina za burek, malo vode i sol i ostavimo 5 min da odstoji. Sve sastojke stavimo u veću zdjelu i izmješamo.
•Pitu stavljati u prethodno zagrijanu pečnicu na 250 stepeni, peći dok ne porumeni sa obe strane.
•Pečenu pitu premažemo sa maslacem a može i da je polijemo sa malo vode.
▪︎Prijatno!

Sastojci:

Brašno: 350 gr

Sol: 1 velika kašika

Topla voda: 250 ml

Mljeveno meso: 400 gr

Luk: 1 srednja glavica

Krompir: 2

Sol: 1 mala kašikica

Tajna začin za burek: 2 male kašikice

Maslac: 20 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.