ajlinakuhinja

Monte torta

ajlinakuhinja

Monte torta

Sastojci:

Jaja: 4 komada

šećer: 4 kašike

Topla voda: 4 kašika

Brašno: 4 kašike

Kakao: 4 kašike

Vanilin šećer: 1 kesica

Prašak za pecivo: Pola kesice

čokoladno mlijeko: 200 ml

Mlijeko: 1l

Gustin: 12 kašika

šećer: 8 kašika

Margarin: 200 gr

Slatko vrhnje: 500 ml

čokolada za kuhanje: 300 gr

Priprema:

•Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke, peći na 180-200 stepeni oko 15-20 min i toplu koru zaliti sa čokoladnim mlijekom.
•Za bijelu koru odvojiti od 1l mlijeka 2 čaše i u to umutiti gustin. U šerpu staviti preostalo mlijeko sa šećerom da provrije i skuhati kao puding. Ohladiti i dodati margarin, dugo mutiti sa mikserom da dobijete finu kremu bez grudvica i premazati preko kore.
•čokoladu izlomiti u dublju posudu i preliti sa slatkim vrhnjem, zagrijati skoro do vrenja(ne smije provriti) malo prohladiti i preliti preko bijelog fila.
Tortu ostaviti preko noći da se ohladi i stegne i degustirati.
Prijatno!❤︎<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_220711_193653_164.sdocx-->

Sastojci:

Jaja: 4 komada

šećer: 4 kašike

Topla voda: 4 kašika

Brašno: 4 kašike

Kakao: 4 kašike

Vanilin šećer: 1 kesica

Prašak za pecivo: Pola kesice

čokoladno mlijeko: 200 ml

Mlijeko: 1l

Gustin: 12 kašika

šećer: 8 kašika

Margarin: 200 gr

Slatko vrhnje: 500 ml

čokolada za kuhanje: 300 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.