Admirinakuhinja

Sitni cevap

Ukusan sitni cevap

Admirinakuhinja

Sitni cevap

Ukusan sitni cevap

Sastojci:

Junece meso: 500 grama

Telece meso: 300 grama

Junece jetrice: 200 grama

Zacin za sitni cevap: 1 vrecica

Crveni luk: 2 glavice

Bijeli luk: 2 komada

Priprema:

Isjeckati sitno crveni i bijeli luk,prodinstati na ulju na laganoj temp.

Junece i telece meso isjeckati na sitne kockice,te staviti s lukom na laganoj temp.da se kvrcka..

Dosipati po malo vode,kad je meso na pola peceno dodati malo junecih jetrica,te zaciniti sa kasikicom soli,kasikom Tajna zacina,malo bibera i ruzmarina.

Dodati 1 kasiku ajvara i 1 kasikicu crvene paprike..

Kada se skuhalo zacin Tajna za sitni cevap razmutiti sa malo vode i izliti u meso,pustiti da se kvrcka jos koji minut!!

Prijatno!!!

Sastojci:

Junece meso: 500 grama

Telece meso: 300 grama

Junece jetrice: 200 grama

Zacin za sitni cevap: 1 vrecica

Crveni luk: 2 glavice

Bijeli luk: 2 komada

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.