Emaida

Torta od narandže

Osvježavajuća i ukusna

Emaida

Torta od narandže

Osvježavajuća i ukusna

Sastojci:

Mljeveni keks: 150 g

Maslac: 70 g

Sok od narandže: 525 ml

Med: 1 kašika

Laganini puding od vanilije: 1 kom

Vrhnje za šlag: 1 kom

Instant želatina: 20 g

Jogurt: 100 mk

Šećer: 100 g

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Narandža šećer ili aroma narandže: 1 kom

Gustin : 1 kašika

Šećer u prahu: 2 kašike

Priprema:

Pomiješati sastojke za podlogu pa utisnuti u kalup i ostaviti u frižideru dok skuhate puding. Puding skuhajte kao i inače, samo sa sokom umjesto mlijeka, prema navedenom omjeru. Prelijte puding preko podloge, poravnajte pa kad se malo prohladi stavite u frižider da se ohladi i stegne.

Za bijelu kremu umutite čvrsto slatko vrhnje, dodajte instant želatin, još malo umutite pa dodajte i preostale sastojke, jogurt i šećere. Umutite mikserom da sve sjedinite pa premažite preko pudinga i ostavite u frižider bar petnaest minuta. 

Sok od narandže pomiješajte sa gustinom i šećerom u prahu tako da nema grudvica pa stavite da prokuha uz miješanje, smjesa treba da se zgusne ali da je i dalje moguće preliti preko kolača. Skuhani preliv ostavite da se ohladi do kraja pa pred samo nanošenje dobro promiješajte kašikom da bi masa bila što ljepša za nanošenje. Prelijte preko kolača, ostavite da se stegne i uživajte u okusu.

Sastojci:

Mljeveni keks: 150 g

Maslac: 70 g

Sok od narandže: 525 ml

Med: 1 kašika

Laganini puding od vanilije: 1 kom

Vrhnje za šlag: 1 kom

Instant želatina: 20 g

Jogurt: 100 mk

Šećer: 100 g

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Narandža šećer ili aroma narandže: 1 kom

Gustin : 1 kašika

Šećer u prahu: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.