Torta od narandže
Osvježavajuća i ukusna
Torta od narandže
Osvježavajuća i ukusna
Sastojci:
Mljeveni keks: 150 g
Maslac: 70 g
Sok od narandže: 525 ml
Med: 1 kašika
Laganini puding od vanilije: 1 kom
Vrhnje za šlag: 1 kom
Instant želatina: 20 g
Jogurt: 100 mk
Šećer: 100 g
Laganini vanilin šećer: 1 kom
Narandža šećer ili aroma narandže: 1 kom
Gustin : 1 kašika
Šećer u prahu: 2 kašike
Priprema:
Pomiješati sastojke za podlogu pa utisnuti u kalup i ostaviti u frižideru dok skuhate puding. Puding skuhajte kao i inače, samo sa sokom umjesto mlijeka, prema navedenom omjeru. Prelijte puding preko podloge, poravnajte pa kad se malo prohladi stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Za bijelu kremu umutite čvrsto slatko vrhnje, dodajte instant želatin, još malo umutite pa dodajte i preostale sastojke, jogurt i šećere. Umutite mikserom da sve sjedinite pa premažite preko pudinga i ostavite u frižider bar petnaest minuta.
Sok od narandže pomiješajte sa gustinom i šećerom u prahu tako da nema grudvica pa stavite da prokuha uz miješanje, smjesa treba da se zgusne ali da je i dalje moguće preliti preko kolača. Skuhani preliv ostavite da se ohladi do kraja pa pred samo nanošenje dobro promiješajte kašikom da bi masa bila što ljepša za nanošenje. Prelijte preko kolača, ostavite da se stegne i uživajte u okusu.
Sastojci:
Mljeveni keks: 150 g
Maslac: 70 g
Sok od narandže: 525 ml
Med: 1 kašika
Laganini puding od vanilije: 1 kom
Vrhnje za šlag: 1 kom
Instant želatina: 20 g
Jogurt: 100 mk
Šećer: 100 g
Laganini vanilin šećer: 1 kom
Narandža šećer ili aroma narandže: 1 kom
Gustin : 1 kašika
Šećer u prahu: 2 kašike