NerminaSpahic

Proteinski hljeb sa sjemenkama I jogurtom

Jako ukusan i zdrav hljeb

NerminaSpahic

Proteinski hljeb sa sjemenkama I jogurtom

Jako ukusan i zdrav hljeb

Sastojci:

Sjemenke lana: 50 gr

Sjemenke susama: 50 gr

Heljda: 50 gr

Kukuruzno brasno: 50 gr

Prasak za pecivo vispak: Jedna kesica

Soda bikarbona: Jedna kasicica

So: Jedna kasicica

Jaja: 5 komada

Jogurt: 100 ml

Maslinovo ulje: 3 kasike

Priprema:

 

 

Priprema:

 

- U posudu izmjesati suhe sastojke.

Povezite jaja,ulje i jogurt,zatim izliti u posudu sa sjemenkama.

 

- Tijesto staviti u kalup i peci 45 minuta na 175 stepeni..

 

- Toplu strucu prekrijte ubrusom i ostavite da se malo ohladi.

 

Sastojci:

Sjemenke lana: 50 gr

Sjemenke susama: 50 gr

Heljda: 50 gr

Kukuruzno brasno: 50 gr

Prasak za pecivo vispak: Jedna kesica

Soda bikarbona: Jedna kasicica

So: Jedna kasicica

Jaja: 5 komada

Jogurt: 100 ml

Maslinovo ulje: 3 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.