NerminaSpahic
Proteinski hljeb sa sjemenkama I jogurtom
Jako ukusan i zdrav hljeb
NerminaSpahic
Proteinski hljeb sa sjemenkama I jogurtom
Jako ukusan i zdrav hljeb
Sastojci:
Sjemenke lana: 50 gr
Sjemenke susama: 50 gr
Heljda: 50 gr
Kukuruzno brasno: 50 gr
Prasak za pecivo vispak: Jedna kesica
Soda bikarbona: Jedna kasicica
So: Jedna kasicica
Jaja: 5 komada
Jogurt: 100 ml
Maslinovo ulje: 3 kasike
Priprema:
Priprema:
- U posudu izmjesati suhe sastojke.
Povezite jaja,ulje i jogurt,zatim izliti u posudu sa sjemenkama.
- Tijesto staviti u kalup i peci 45 minuta na 175 stepeni..
- Toplu strucu prekrijte ubrusom i ostavite da se malo ohladi.
Sastojci:
Sjemenke lana: 50 gr
Sjemenke susama: 50 gr
Heljda: 50 gr
Kukuruzno brasno: 50 gr
Prasak za pecivo vispak: Jedna kesica
Soda bikarbona: Jedna kasicica
So: Jedna kasicica
Jaja: 5 komada
Jogurt: 100 ml
Maslinovo ulje: 3 kasike