Paprike sa mljevenim mesom i lukom
Poslužite kao samostalno jelo ili uz prilog po želji, nećete pogriješiti šta god da odaberete
Paprike sa mljevenim mesom i lukom
Poslužite kao samostalno jelo ili uz prilog po želji, nećete pogriješiti šta god da odaberete
Sastojci:
Luk: 3 kom
Bijeli luk: 3 čehna
Paprike: 4 kom
Mljeveno meso: 150 g
Tajna začin: 1 kašika
Vispak crvena mljevena paprika: 1 kašika
Biber: 1 kašičica
Svježi bosiljak: 1 kašika
Paradajz koncentrat: 200 ml
Paradajz pire: 1 kašika
Ulje: Po potrebi
Priprema:
Luk nasjeći krupno pa dinstati dugo na niskoj temperaturi, na ulju, dok se ne karamelizuje. Poklopite tavu. Nakon toga dodati sjeckani bijeli luk a zatim i mljeveno meso. Kad je mljeveno meso isprženo dodajte paprike isječene na trakice pa dugo dinstajte u poklopljenoj tavi. Pred sami kraj dodajte jednu kašiku paradajz pirea, začine (Tajna začin, biber, crvenu papriku, usitnjen bosiljak), dobro izmiješajte pa sve prelijte sa 200 ml paradajz koncentrata i ostavite da se tečnost reducira. Poslužite kao samostalno jelo ili uz rižu, krompir, a odlično ide i kao sos uz tjesteninu, samo u tom slučaju zadnji korak malo skratite kako bi ostalo malo tečnosti u istom.
Sastojci:
Luk: 3 kom
Bijeli luk: 3 čehna
Paprike: 4 kom
Mljeveno meso: 150 g
Tajna začin: 1 kašika
Vispak crvena mljevena paprika: 1 kašika
Biber: 1 kašičica
Svježi bosiljak: 1 kašika
Paradajz koncentrat: 200 ml
Paradajz pire: 1 kašika
Ulje: Po potrebi