Emaida

Paprike sa mljevenim mesom i lukom

Poslužite kao samostalno jelo ili uz prilog po želji, nećete pogriješiti šta god da odaberete

Emaida

Paprike sa mljevenim mesom i lukom

Poslužite kao samostalno jelo ili uz prilog po želji, nećete pogriješiti šta god da odaberete

Sastojci:

Luk: 3 kom

Bijeli luk: 3 čehna

Paprike: 4 kom

Mljeveno meso: 150 g

Tajna začin: 1 kašika

Vispak crvena mljevena paprika: 1 kašika

Biber: 1 kašičica

Svježi bosiljak: 1 kašika

Paradajz koncentrat: 200 ml

Paradajz pire: 1 kašika

Ulje: Po potrebi

Priprema:

Luk nasjeći krupno pa dinstati dugo na niskoj temperaturi, na ulju, dok se ne karamelizuje. Poklopite tavu. Nakon toga dodati sjeckani bijeli luk a zatim i mljeveno meso. Kad je mljeveno meso isprženo dodajte paprike isječene na trakice pa dugo dinstajte u poklopljenoj tavi. Pred sami kraj dodajte jednu kašiku paradajz pirea, začine (Tajna začin, biber, crvenu papriku, usitnjen bosiljak), dobro izmiješajte pa sve prelijte sa 200 ml paradajz koncentrata i ostavite da se tečnost reducira. Poslužite kao samostalno jelo ili uz rižu, krompir, a odlično ide i kao sos uz tjesteninu, samo u tom slučaju zadnji korak malo skratite kako bi ostalo malo tečnosti u istom.

Sastojci:

Luk: 3 kom

Bijeli luk: 3 čehna

Paprike: 4 kom

Mljeveno meso: 150 g

Tajna začin: 1 kašika

Vispak crvena mljevena paprika: 1 kašika

Biber: 1 kašičica

Svježi bosiljak: 1 kašika

Paradajz koncentrat: 200 ml

Paradajz pire: 1 kašika

Ulje: Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.