ajlinakuhinja

Pita sirnica

ajlinakuhinja

Pita sirnica

Sastojci:

Brašno: 350 gr

Sol: 1 velika kašika

Topla voda : 250 ml

Mladi sir: 400 gr

Jaja: 2 komada

Pavlaka: 1 kašika

Sol: Po želji

Priprema:

•U posudu staviti brašno, so i po malo dodavati toplu vodu dok ne dobijete fino tijesto koje se odvaja od posude. Prekriti krpom i ostaviti 2 sata.
•Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu ili na čaršaf i malo oblikovati jufku. Razviti jufku prečnika 40-50 cm i premazati je uljem. Ostaviti da odstoji 10tak minuta. Jufku razvući rukama.

•Pomiješamo sir sa jajima, pavlakom i posolimo po želji. Sve lijepo izmješamo. •Stavljamo nadjev na jufku i rolamo.
•Pitu stavljati u prethodno zagrijanu pečnicu na 250 stepeni, peći dok ne porumeni sa obe strane.
•Pečenu sirnicu samo premažem sa malo maslaca i prekrijem sa tablom.
▪︎Prijatno!

Sastojci:

Brašno: 350 gr

Sol: 1 velika kašika

Topla voda : 250 ml

Mladi sir: 400 gr

Jaja: 2 komada

Pavlaka: 1 kašika

Sol: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.