Pita sirnica
Pita sirnica
Sastojci:
Brašno: 350 gr
Sol: 1 velika kašika
Topla voda : 250 ml
Mladi sir: 400 gr
Jaja: 2 komada
Pavlaka: 1 kašika
Sol: Po želji
Priprema:
•U posudu staviti brašno, so i po malo dodavati toplu vodu dok ne dobijete fino tijesto koje se odvaja od posude. Prekriti krpom i ostaviti 2 sata.
•Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu ili na čaršaf i malo oblikovati jufku. Razviti jufku prečnika 40-50 cm i premazati je uljem. Ostaviti da odstoji 10tak minuta. Jufku razvući rukama.
•Pomiješamo sir sa jajima, pavlakom i posolimo po želji. Sve lijepo izmješamo. •Stavljamo nadjev na jufku i rolamo.
•Pitu stavljati u prethodno zagrijanu pečnicu na 250 stepeni, peći dok ne porumeni sa obe strane.
•Pečenu sirnicu samo premažem sa malo maslaca i prekrijem sa tablom.
▪︎Prijatno!
Sastojci:
Brašno: 350 gr
Sol: 1 velika kašika
Topla voda : 250 ml
Mladi sir: 400 gr
Jaja: 2 komada
Pavlaka: 1 kašika
Sol: Po želji