Brza štrudla
Brza štrudla
Sastojci:
Jaje: 1 komad
šećer: 1 šoljica
Ulje: 1 šoljica
Mlijeko: 1 šoljica
Laganini prašak za pecivo: Pola kesice
Brašno: 7,5 šoljica
Džem : Po želji
šećer u prahu : Po želji
Priprema:
•Mikserom pjenasto umutiti jaja i šećer. Zatim dodati ulje, mlijeko, prašak za pecivo i brašno (ne cijelu mjeru, nešto ostavite i za razvijanje tijesta) i rukama zamijesiti fino i glatko tijesto.
•Ostaviti da odstoji 10tak minuta i prekriti krpom. Poslije 10 min tijesto podijeliti na 2 jednaka dijela, razviti i premazati sa džemom i zarolati. Krajeve spojiti malo sa prstima i podvući ispod.
•Staviti u tepsiju na pek papir. Ponoviti postupak sa preostalim tijestom.
•Rernu zagrijati na 200 stepeni i štrudle peći 20-30 minuta dok ne porumene sa obe strane.
•Ispečene štrudle izvaditi i prekriti prozirnom folijom, krpom i nekom tablom i ostaviti da se ohlade.
•Poslije ih posuti sa šećerom u prahu i izrezati. Poredati u limenu kutiju ili plastičnu posudu.
*šoljice su male za crnu kafu
▪︎Prijatno!
Sastojci:
Jaje: 1 komad
šećer: 1 šoljica
Ulje: 1 šoljica
Mlijeko: 1 šoljica
Laganini prašak za pecivo: Pola kesice
Brašno: 7,5 šoljica
Džem : Po želji
šećer u prahu : Po želji