ajlinakuhinja

Pogača

ajlinakuhinja

Pogača

Sastojci:

Brašno: 450-500 gr

Kisela voda: 250 ml

Laganini prašak za pecivo: 1 kesica

Sol: 1 mala kašikica

Priprema:

•U posudu dodati brašno, prašak za pecivo, sol i lagano dodavati kiselu vodu i zamijesiti fino i glatko tijesto. Tijesto odmah prebaciti u tepsiju(malo tepsiju nauljiti) i malo rukama rastanjiti. Rernu zagrijati na 250 stepeni i peći dok pogača blago ne porumeni sa obe strane. 

•Pečenu pogaču prekriti sa prozirnom folijom, krpom i poklopcem i ostaviti 10 tak minuta tako pokriveno. Poslije 10 tak minuta pogača je spremna za degustaciju.
Prijatno!❤︎
<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_220619_072432_184.sdocx-->

Sastojci:

Brašno: 450-500 gr

Kisela voda: 250 ml

Laganini prašak za pecivo: 1 kesica

Sol: 1 mala kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.