Emaida

Tikvice punjene krompirom

Preukusan način da iskoristite tikvice

Emaida

Tikvice punjene krompirom

Preukusan način da iskoristite tikvice

Sastojci:

Tikvice: 4 kom

Krompir: 5 kom

Mrkva: 1 kom

Luk: 1 kom

Tajna začin: 3 kašike

Biber: 1 kašičica

Pileći file u ovitku: 50 g

Vrhnje za kuhanje: 150 ml

So: Po potrebi

Priprema:

4 tikvice (približno jednake veličine)

5 kom krompira

1 mrkva

1 glavica luka

3 kašike Tajna začina

1 kašičica bibera

50 g pilećeg filea u ovitku ili skuhanog pilećeg filea

Po potrebi so

150 ml vrhnja za kuhanje

Tikvice operite, očistite od eventualnih oštećenja, izrežite na više dijelova, veličine otprilike 4 cm, te im izdubite sredinu. 

Krompir ogulite i naribajte krupno. Uradite isto sa mrkvom a luk sitno nasjeckajte.

Umjesto pilećeg fileta u ovitku možete koristiti i skuhan pileći file koji ćete sitno nasjeći u smjesu od povrća, a u suprotnom file iz ovitku naribajte. 

Ukoliko imate ostataka od tikvice i njih dodajte naribane smjesi. Dodajte biber, Tajna začin, po ukusu soli i dobro izmiješajte smjesu za punjenje.

Tikvice punite pripremljenom smjesom pa pecite pola sata na 200 stepeni. Nakon pola sata prelijte tikvice vrhnjem za kuhanje pa vratite u rerni još pola sata da se ispeku do kraja.

 

 

 

 

Sastojci:

Tikvice: 4 kom

Krompir: 5 kom

Mrkva: 1 kom

Luk: 1 kom

Tajna začin: 3 kašike

Biber: 1 kašičica

Pileći file u ovitku: 50 g

Vrhnje za kuhanje: 150 ml

So: Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.