Emaida

Čorba od krastavaca

Prava osvježavajuća

Emaida

Čorba od krastavaca

Prava osvježavajuća

Sastojci:

Krastavci: 3 kom

Krompir: 3 kom

Luk: 1 kom

Bijeli luk: 3 čehna

Vispak kocka za supu: 1 kom

Ulje: 2 kašike

Voda: 1 l

Priprema:

Lukove propržiti na ulju, potom dodati krompir nasjeckani na kockice i kratko ga propržiti. Potom dodati vodu i pustiti da zavrije. Kad zavrije ubaciti kocku za supu. Krastavce isječene na listiće dodajemo kad je krompir napola skuhan.

Kad smo skuhali svo povrće, malo ga ohladimo i pa prebacimo u blender ali ne dodajemo svu vodu, ostavimo otprilike jednu čašu. 

Povrće i vodu izblendamo, vratimo u šerpu pa po potrebi i ukusu dodamo vode koju smo ostavili sa strane. Ukoliko je potrebno u ovoj fazi čorbicu još malo začinimo, ostavimo da provrije i čorba je gotova.

Poslužiti uz malo jogurta.

Sastojci:

Krastavci: 3 kom

Krompir: 3 kom

Luk: 1 kom

Bijeli luk: 3 čehna

Vispak kocka za supu: 1 kom

Ulje: 2 kašike

Voda: 1 l

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.