Senadinakuhinja

Baklava

Dobro poznato tradicionalno slatko

Senadinakuhinja

Baklava

Dobro poznato tradicionalno slatko

Sastojci:

Orasi : 500gr

Maslac: 250gr

Jufka: 500gr

Limun: 1komad

Šećer: 500gr

Priprema:

Svaki list premažem istopljenim maslacom i posipam orasima.Tako ponavljam postupak sve dok ne potrošim sastojke.Pečem je na 150° otprilike oko 1h a zatim pojačam malo da fino porumeni.Zaljeva prohlađena kao i baklava.

Sastojci:

Orasi : 500gr

Maslac: 250gr

Jufka: 500gr

Limun: 1komad

Šećer: 500gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 12:45:45
MashAllah divna
NihadinaKuhinja 2019-08-22 00:16:59
masallah prelijepo izgleda
Kfehima 2019-09-14 22:33:08
Top5