Emaida

Chicken fingers

Još ukusnije nego što izgleda

Emaida

Chicken fingers

Još ukusnije nego što izgleda

Sastojci:

Pileći file: 300 g

Jogurt: 150 ml

Prezla: 150 g

Suzam: 50 g

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 40 g

So: 1 kašičica

Biber : 1 kašičica

Mljeveni bijeli luk: 1 kašičica

Tajna začin: 3 kašike

Palenta: 50 g

Vispak mljevena crvena paprika: 1 kašika

Majoneza: 1 kašika

Senf: 1 kašika

Curry začin: 1 kašika

Mladi krompir (krupniji): 6 komada

Ulje: Po potrebi

Priprema:

Isjeći piletinu na tanke prutiće, dodati Tajna mješavinu za pečenu piletinu, so, biber, preliti sa 100 ml jogurta pa sve izmiješati i ostaviti nekih pola sata u frižider. Nakon pola sata uvaljajte prutiće mješavinu 100 g prezle, 50 g suzama i jedne kašike Tajna začina pa iste pržite u ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

Krompiriće isjecite kao pomfrit, ostavite kratko u vodi, potom isperite i dobro ocijedite. 

U krompir dodajte ulje i dvije kašike Tajna začina, 50 g prezle i 50 g palente, i kašiku crvene paprike, pa sve dobro izmiješajte.

Krompir rasporedite na pek papir, na pleh od rerne i pecite otprilike 40 minuta na 200 stepeni.

Za sos pomiješajte 50 g jogurta, 1 kašiku majoneze, kašiku senfa , so, po ukusu curry začin, ja sam koristila jednu kašiku. Smjesu dobro izmiješajte da se sjedini pa poslužite sa piletinom i krompirićima.

Sastojci:

Pileći file: 300 g

Jogurt: 150 ml

Prezla: 150 g

Suzam: 50 g

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 40 g

So: 1 kašičica

Biber : 1 kašičica

Mljeveni bijeli luk: 1 kašičica

Tajna začin: 3 kašike

Palenta: 50 g

Vispak mljevena crvena paprika: 1 kašika

Majoneza: 1 kašika

Senf: 1 kašika

Curry začin: 1 kašika

Mladi krompir (krupniji): 6 komada

Ulje: Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.