Chicken fingers
Još ukusnije nego što izgleda
Chicken fingers
Još ukusnije nego što izgleda
Sastojci:
Pileći file: 300 g
Jogurt: 150 ml
Prezla: 150 g
Suzam: 50 g
Tajna mješavina za pečenu piletinu: 40 g
So: 1 kašičica
Biber : 1 kašičica
Mljeveni bijeli luk: 1 kašičica
Tajna začin: 3 kašike
Palenta: 50 g
Vispak mljevena crvena paprika: 1 kašika
Majoneza: 1 kašika
Senf: 1 kašika
Curry začin: 1 kašika
Mladi krompir (krupniji): 6 komada
Ulje: Po potrebi
Priprema:
Isjeći piletinu na tanke prutiće, dodati Tajna mješavinu za pečenu piletinu, so, biber, preliti sa 100 ml jogurta pa sve izmiješati i ostaviti nekih pola sata u frižider. Nakon pola sata uvaljajte prutiće mješavinu 100 g prezle, 50 g suzama i jedne kašike Tajna začina pa iste pržite u ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Krompiriće isjecite kao pomfrit, ostavite kratko u vodi, potom isperite i dobro ocijedite.
U krompir dodajte ulje i dvije kašike Tajna začina, 50 g prezle i 50 g palente, i kašiku crvene paprike, pa sve dobro izmiješajte.
Krompir rasporedite na pek papir, na pleh od rerne i pecite otprilike 40 minuta na 200 stepeni.
Za sos pomiješajte 50 g jogurta, 1 kašiku majoneze, kašiku senfa , so, po ukusu curry začin, ja sam koristila jednu kašiku. Smjesu dobro izmiješajte da se sjedini pa poslužite sa piletinom i krompirićima.
Sastojci:
Pileći file: 300 g
Jogurt: 150 ml
Prezla: 150 g
Suzam: 50 g
Tajna mješavina za pečenu piletinu: 40 g
So: 1 kašičica
Biber : 1 kašičica
Mljeveni bijeli luk: 1 kašičica
Tajna začin: 3 kašike
Palenta: 50 g
Vispak mljevena crvena paprika: 1 kašika
Majoneza: 1 kašika
Senf: 1 kašika
Curry začin: 1 kašika
Mladi krompir (krupniji): 6 komada
Ulje: Po potrebi