Admirinakuhinja
Sataras s pilecim mesom
Ukusan sataras
Admirinakuhinja
Sataras s pilecim mesom
Ukusan sataras
Sastojci:
Luk: 2 glavice
Fileti: 300 grama
Paprika zelena i zuta: 100.grama
Mrkva: 50.grama
Tajna zacin: 2 kasike
Ajvar: 2 kasike
Vrhnje tecno: 150 ml
Priprema:
Izdinstati crveni i bijeli luk,,dodati filete izrezane na kockice...
Dinstati na laganoj temp.,,te dodati mrkvu,,zelenu i zutu papriku...
Dolivati po malo vode,,zaciniti sa zacinima..dodati ajvar..
Pecen sataras preliti vrhnjem te pustiti jos 5 min da se kvrcka..
Prijatno!!!
Sastojci:
Luk: 2 glavice
Fileti: 300 grama
Paprika zelena i zuta: 100.grama
Mrkva: 50.grama
Tajna zacin: 2 kasike
Ajvar: 2 kasike
Vrhnje tecno: 150 ml