ajlinakuhinja

Pamuk kiflice

Najukusnije mekane kiflice

ajlinakuhinja

Pamuk kiflice

Najukusnije mekane kiflice

Sastojci:

Brašno: 3 čaše(čaše su od 200ml) + 2 kašike za posipanje

Toplo mlijeko: 200 ml

Topla voda: 100 ml

Kvasac: 1 velika kašika

šećer: 1 mala kašikica

Laganini prašak za pecivo: 1 mala kašikica

Ulje: 3 veliks kašike

Pavlaka: 1 velika kašika

Sol: 1 mala kašikica

Jaje: 1 komad

Mladi sir : 2 velike kašike

Pavlaka: 1 velika kašika

Sol: Prstohvat

Priprema:

•U toplo mlijeko i vodu staviti 1 kašiku kvasca, šećera, 1 kašiku brašna i ostaviti da nadodje 5 min. Nakon 5 min dodati ulje, pavlaku, prašak za pecivo, sol, jaje i  izmješati sve i dodavati brašno dok se ne dobije glatko tijesto.
•Tijesto ostaviti da se udvostruči. Kada je tijesto nadošlo, prebaciti ga na pobrašnjenu radnu površinu, podijeliti na 2 dijela.
•Razvijati svaki dio posebno i rezati na trouglove veličine koje vi želite. Na veći dio trokutića stavljati po malu kašičicu smjese(sir+ pavlaka+sol) koju smo prethodno izmješali i zavijati kiflice.
•Redati u tepsiju na pek papir, ostaviti da nadodju 10 tak min. Premazati ih sa mlijekom i staviti u zagrijanu pećnicu na 250 stepeni. Peći 20 tak min dok ne porumene sa obe strane. Pečene malo premazati sa maslacem i prekriti sa krpom i tablom 10 min i spremne su za degustaciju.
▪︎Prijatno!

Sastojci:

Brašno: 3 čaše(čaše su od 200ml) + 2 kašike za posipanje

Toplo mlijeko: 200 ml

Topla voda: 100 ml

Kvasac: 1 velika kašika

šećer: 1 mala kašikica

Laganini prašak za pecivo: 1 mala kašikica

Ulje: 3 veliks kašike

Pavlaka: 1 velika kašika

Sol: 1 mala kašikica

Jaje: 1 komad

Mladi sir : 2 velike kašike

Pavlaka: 1 velika kašika

Sol: Prstohvat

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.