amilinakuhinjaa

Lješnjak gnijezda

amilinakuhinjaa

Lješnjak gnijezda

Sastojci:

Voda: 100ml

Secer: 100gr

Vanilin secer: 1

Margarin/maslac: 75gr

Cokolada mlijecna: 50gr

Sjeckanih przenih ljesnjaka: 75gr

Mljevene plazme: 125gr

Nutella: 1 kasika

Ljesnjaci za uvaljat i nutella za punjenje: .

Priprema:

 

Priprema:
Ugrijati vodu, pa dodati vanilin secer, secer, cokoladu, margarin, nutellu i mjesati dok se sve ne otopi i ne sjedini. Zatim dodati sjeckane ljesnjake i plazmu. Izmjesati i ostaviti 2h na hladjenje. Kada je se smjesa ohladila, oblikovati kuglice, zatim svakoj kuglici napraviti udubljenje sa nekom drskom, i na kraju puniti nutellom.

Prijatno❤

Sastojci:

Voda: 100ml

Secer: 100gr

Vanilin secer: 1

Margarin/maslac: 75gr

Cokolada mlijecna: 50gr

Sjeckanih przenih ljesnjaka: 75gr

Mljevene plazme: 125gr

Nutella: 1 kasika

Ljesnjaci za uvaljat i nutella za punjenje: .

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.