amilinakuhinjaa

Sarma

amilinakuhinjaa

Sarma

Sastojci:

Velika glavica luka: 1

Fasirano meso: 1kg

Glavica kupusa: 1

Riza: 150gr

Sol: 25gr

Biber, vegeta: .

Tajna zacin : 1 kesica

Priprema:

Sarma
Sastojci
1 velika glavica luka
1kg fasiranog mesa
150gr rize
25gr soli
vegeta biber
tajna zacin

Priprema: Isjecite korijen iz kupusa i stavite da se kupus bari u vreloj vodi sa dosta soli i sirćeta. Vadite listove jedan po jedan kada je dovoljno mekan da se mogu bez cjepanja motati i ostavite da se malo ohlade. U posudu pripremite meso, rizu, vegetu, biber i tajna zacin. Slijedi motanje, taj dio vjerovatno svi znate. Zatim poredajte sarme u serpu, naspite vodu samo da se sarme potope, i ostavite da se krcka oko 1h. Na samom kraju napravite zaprsku, zagrijte ulje stavite kasiku brasna i kasiku crvene paprike, mjesajte par minuta a onda rasporedite po cijeloj serpi, ostavite jos par minuta da se krcka.

Sastojci:

Velika glavica luka: 1

Fasirano meso: 1kg

Glavica kupusa: 1

Riza: 150gr

Sol: 25gr

Biber, vegeta: .

Tajna zacin : 1 kesica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.