Grah sa mesom
Grah sa mesom
Sastojci:
Grah: 400 gr
Juneće meso: 100 gr
Luk: 1 srednja glavica
Paprika: 1 manja žuta
Bijeli luk: 1 cijela glavica
Peršun: 1 velika kašika
Ulje: 3 velike kašike
Biber: Prstohvat
Tajna začin za grah: 1,5 velika kašika
Maslac: 20 gr
Ulje: 3 velike kašike
Brašno: 1 velika kašika
Crvena paprika: 1 mala kašikica
Priprema:
•400 gr graha malo obarimo(skuhamo) sa vodom da nam bude poslije brže gotov. Tu vodu ocijedimo, grah operemo i stavimo sa strane. U šerpu stavimo ulje, luk i papriku sitno narežemo, meso na kockice i malo prepržimo.
•Dodamo i grah, glavicu bijelog luka(koju naravno ogulimo i odsijećemo vrh da grah poprimi malo miris) dodamo peršun, biber, vodu i pustimo da se grah kuha nekih 2-2,5 h(možda će trebati i više ili manje zavisi od vrste graha).
•Pred kraj kuhanja dodamo Tajna začin za grah, potom zapršku za grah i kuhamo nekih 5 min.
Prijatno!❤︎
Zaprška za grah:
20 gr maslaca
3 kašike ulja
1 kašika brašna
1 mala kašikica crvene paprike
•Umalu šerpicu stavimo maslac i ulje da se ugriju, stavimo brašno malo prepržimo, dodamo crvenu papriku pazimo da ne zagori, dodamo u grah i promiješamo.
Sastojci:
Grah: 400 gr
Juneće meso: 100 gr
Luk: 1 srednja glavica
Paprika: 1 manja žuta
Bijeli luk: 1 cijela glavica
Peršun: 1 velika kašika
Ulje: 3 velike kašike
Biber: Prstohvat
Tajna začin za grah: 1,5 velika kašika
Maslac: 20 gr
Ulje: 3 velike kašike
Brašno: 1 velika kašika
Crvena paprika: 1 mala kašikica