ajlinakuhinja

Gulaš

ajlinakuhinja

Gulaš

Sastojci:

Juneće meso : 500 gr

Luk: 3 velike glavice

Maslinovo ulje: 20 ml

Peršun: Pola male kašikice

Origano: Pola male kašikice

Tajna začin za gulaš: 2 velike kašike

Priprema:

•U šerpu naspemo maslinovo ulje, dodamo sitno nasjeckan luk i malo prepržimo(pazimo da ne zagori). Meso sitno narežemo na kockice i dodamo u šerpu. Pržimo dok voda ne ispari. Onda dodajemo začine i vodu.
•Nastavimo kuhati na tihoj vatri nekih 2 h uz povremeno nadgledanje i dolijevanje vode. •Kada je meso omekšalo, dodamo i Tajna začin za gulaš.

<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_220521_184057_220.sdocx-->

Sastojci:

Juneće meso : 500 gr

Luk: 3 velike glavice

Maslinovo ulje: 20 ml

Peršun: Pola male kašikice

Origano: Pola male kašikice

Tajna začin za gulaš: 2 velike kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.