Emaida

Pileći smotuljci

Za prave mesaroše

Emaida

Pileći smotuljci

Za prave mesaroše

Sastojci:

Pileći file: 400 g

Šunka: 100 g

Suho meso: 100 g

Prezla: 100

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 40 g

Curry začin: 2 kašike

So: 1 kašičica

Jogurt: 100 ml

Priprema:

Pileći file isjeći tanko pa izlupati malo čekićem. Posoliti, dodati Tajna začin za pečenu piletinu i jednu kašiku curry začina.

Potom sve preliti sa tečnim jogurtom, izmiješati, prekriti folijom pa ostaviti u frižideru sat vremena.

Nakon mariniranja na svaki komad fileta položite jedan list šunke a potom list suhog mesa, polako zarolajte pa uvaljajte u mješavini prezle i curry-a. 

Pržite u zagrijanom ulju, na umjerenoj temperaturi. 

Poslužite uz prilog po vlastitoj želji, ja sam spremala rižu sa curry-em, ali odlično je i uz neko povrće.

Sastojci:

Pileći file: 400 g

Šunka: 100 g

Suho meso: 100 g

Prezla: 100

Tajna mješavina za pečenu piletinu: 40 g

Curry začin: 2 kašike

So: 1 kašičica

Jogurt: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.