ajlinakuhinja

BUREK

ajlinakuhinja

BUREK

Sastojci:

Brašna: 350 gr

Soli: 1 velika kašika

Tople vode: 250 ml

Mljevenog mesa : 400 gr

Luka: 1 srednja glavica

Krompira: 2

Soli: 1 mala kašičica

Tajna začina za burek: 2 male kašičice

Maslaca: 20 gr

Priprema:

•U posudu staviti brašno, so i po malo dodavati toplu vodu dok ne dobijete fino tijesto koje se odvaja od posude. Prekriti krpom i ostaviti 2 sata.
•Nakon toga staviti tijesto na pobrašnjenu radnu površinu ili na čaršaf i malo oblikovati jufku. Razviti jufku prečnika 40-50 cm i premazati je uljem. Ostaviti da odstoji 10tak minuta. Jufku razvući rukama, stavljati nadjev i rolati.

•Na ovu količinu brašna ide 400 gr mljevenog mesa u koje dodamo isjeckan krompir ili luk.
•U drugu zdjelicu stavimo 2 kašičice Tajna začina za burek, malo vode i sol i ostavimo 5 min da odstoji. To sve stavimo u veću zdjelu i izmješamo.
•Pitu stavljati u prethodno zagrijanu pečnicu na 250 stepeni, peći dok ne porumeni sa obe strane.
•Pečenu pitu premažemo sa maslacem a može i da je polijemo sa malo vode.
▪︎Prijatno!
<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_220515_191134_427.sdocx-->

Sastojci:

Brašna: 350 gr

Soli: 1 velika kašika

Tople vode: 250 ml

Mljevenog mesa : 400 gr

Luka: 1 srednja glavica

Krompira: 2

Soli: 1 mala kašičica

Tajna začina za burek: 2 male kašičice

Maslaca: 20 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.