Emaida

Pohovane palačinke

Preukusne, punjene piletinom i šampinjonima

Emaida

Pohovane palačinke

Preukusne, punjene piletinom i šampinjonima

Sastojci:

Jaja: 6 komada

Mlijeko: 850 ml

Brašno: Po potrebi

Ulje: Po potrebi

So: 1 kašičica

Tajna začin: 1 kašika

Prezla: 100 g

Šampinjoni: 500 g

Crveni luk: 1 glavica

Pileći file: 300 g

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Priprema:

Prvo pripremite palačinke od dvoje jaja, 800 ml mlijeka i brašna po potrebi. Tijesto ne smije biti pregusto kako bi dobili baš tanke palačinke koje se mogu zamotati. Otprilike od ove količine dobijete nekih osam do deset palačinka.

Peći palačinke na zagrijanoj tavi premazanoj sa sasvim malo ulja, redati na alu foliju i sve ih zajedno zarolati kad su gotove, i ostaviti dok pripremite smjesu za punjenje.

Na ulju pržiti sitno nasjeckani luk, potom dodati očišćene i usitnjene šampinjone, posoliti, pržiti ih dok ne omekšaju. Potom dodati pileći file isječen na kockice. Pred kraj prženja dodati pola kašike Tajna začina u smjesu i promiješati.

Dodati vrhnje za kuhanje, ostaviti da se kratko krčka sve zajedno pa maknuti sa peći da se malo ohladi.

Na jedan kraj palačinka dodajte dvije kašike smjese za punjenje, presavijte bočne strane pa zarolajte palačinak. 

Kad ste zamotali sve palačinke, jedan po jedan umačite u 4 jaja razmućenih sa 50 ml mlijeka pa u prezlu koju ste posoliti i dodali pola kašike Tajna začina. Pazite da vam se palačinke ne odmotaju.

Pržite palačinke u zagrijanom ulju, uvijek prvo spuštajući onaj dio gdje se palačinka može razmotati, tj preklop, te pržite na umjerenoj temperaturi dok ne dobiju zlatnu boju.

Sastojci:

Jaja: 6 komada

Mlijeko: 850 ml

Brašno: Po potrebi

Ulje: Po potrebi

So: 1 kašičica

Tajna začin: 1 kašika

Prezla: 100 g

Šampinjoni: 500 g

Crveni luk: 1 glavica

Pileći file: 300 g

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.