Emaida

Pita sa šampinjonima

Preukusna pita, idealna za ljubitelje šampinjona

Emaida

Pita sa šampinjonima

Preukusna pita, idealna za ljubitelje šampinjona

Sastojci:

Brašno: 500g

Šampinjoni: 500g

So: 2 kašike

Tajna mješavina za burek: 50g

Topla voda : 300 ml

Ulje: 6 kašika

Priprema:

Najprije zakuhajte jufku od brašna, soli, 3 kašike ulja i vode. Talijani jufku pomastite, prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider. Ovaj korak uveliko pomaže da se jufka bolje razvuče.

Potom očistite i usitnite šampinjone, posolite ih pa pržite, bez poklapanja, na ulju. Kad šampinjoni postanu mekani ostavite ih da se malo ohlade pa pomiješajte sa pripremljenim Tajna mješavinom za burek. 

Izvadite jufku iz frižidera i ostavite par minuta na sobnoj temperaturi pa razvlačite jufku na pobrašnjenoj površini. Kad ste razvukli jufku otprilike na 1/3 njene veličine premažite uljem cijelu jufku i ostavite par minuta da jufka odmori/malo omekša, lakše će se razvlačiti. 

Kad je jufka kratko odstojala polako rukama razvlačite jufku što tanje, trudeći se da prvo krenete od sredine pa onda krajeve jer ćete tako izbjeći pucanje jufke.

Krajeve razvučene jufku posipajte šampinjonima, zarolajte pa pravite zvrčiće, i tako sve dok ne potrošiti i jufku i šampinjoni.

 

Sastojci:

Brašno: 500g

Šampinjoni: 500g

So: 2 kašike

Tajna mješavina za burek: 50g

Topla voda : 300 ml

Ulje: 6 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.