Emaida

Riža sa povrćem i gulaš

Jedno klasično jelo, koje uvijek prolazi

Emaida

Riža sa povrćem i gulaš

Jedno klasično jelo, koje uvijek prolazi

Sastojci:

Junećeg meso: 500g

Brašno: 1 kašika

So: Po potrebi

Biber: Po potrebi

Mljevena crvena paprika: 1 kašika

Paradajz koncentrat: 100 ml

Voda: 1 litar

Mrkva: 1 komad

Luk: 1 glavica

Riža: 200 g

Zamrznuta proljetna mješavina povrća (baby mrkva, grašak, zelena mohuna): 200 g

Tajna začin : 1 kašika

Ulje: Po potrebi

Priprema:

Na ulju propržiti sitno isjeckani luk dok ne postane proziran, a potom i meso isječeno na kockice i usitnjenu mrkvu. Kad su meso, mrkva i luk prženi razgrnuti ih tako da sredina posude ostane prazna pa na tom dijelu propržiti kašiku brašna i jednu kašiku mljevene crvene paprike). Potom sve izmiješati i preliti sa paradajz koncentratom.

Dodati začine (Tajna mješavinu za gulaš, so, biber, mljeveni bijeli luk, izmiješati pa dodati jedan litar vode. Staviti da zavrije pa smanjiti temperaturu upola kako bi se gulaš lagano kuhao.

Kad meso omekša i količina vode se upola smanji gulaš je gotov.

Rižu isprati, a potom propržiti na ulju dok ne postane prozirna. Nakon toga u rižu dodati vode, posoliti i kuhati dok riža ne omekša. Odvojeno skuhati proljetnu mješavinu.

Kad je riža skuhana iscjediti vodu, pa dodati povrće i Tajna začin pa sve lagano izmiješati pazeći da se povrće ne raspadne. 

Za ljepše serviranje rižu možete staviti u zdjelice ili kalupe koje preokrenete kako bi riža izašla na tanjir, te poslužite uz gulaš.

Sastojci:

Junećeg meso: 500g

Brašno: 1 kašika

So: Po potrebi

Biber: Po potrebi

Mljevena crvena paprika: 1 kašika

Paradajz koncentrat: 100 ml

Voda: 1 litar

Mrkva: 1 komad

Luk: 1 glavica

Riža: 200 g

Zamrznuta proljetna mješavina povrća (baby mrkva, grašak, zelena mohuna): 200 g

Tajna začin : 1 kašika

Ulje: Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.