Emaida

Juneće šnicle i krompirići sa prezlom

Mekano i sočno meso koje se topi uz hrskave krompiriće, idealna kombinacija

Emaida

Juneće šnicle i krompirići sa prezlom

Mekano i sočno meso koje se topi uz hrskave krompiriće, idealna kombinacija

Sastojci:

Junećeg meso: 700g

Krompir: 1 kg

Prezla: 100g

So: 2 kašike

Tajna mješavina za gril: 1 pak

Tajna začin: 1 kašika

Voda : 500 ml

Ulje: 2 kašike

Biber: 1/2 kašičice

Priprema:

Meso narezati na tanke šnicle, izlupati čekićem, pa marinirati u soli i Tajna mješavini za grill. Ostaviti bar sat vremena u frižideru da odstoji.

U međuvremenu krompir oguliti, nasjeći na kriške, kao malo deblji pomfrit, i ostaviti u vodi bar pola sata. Nakon pola sata krompir iscjediti, isprati pa ostaviti da se dobro ocijedi i osuši.

Prije pečenja krompir posuti sa mješavinom prezle, soli, Tajna začina, bibera i mljevene crvene paprike, dobro izmiješati pa peći na papiru za pečenje otprilike sat vremena na 200 stepeni.

Kad je meso odstojalo, propržite ga na malo ulja, sa obje strane. Potom uspite nekih 200 ml vode, smanjite vatru, poklopite i ostavite da se lagano dinsta. Mesu je potrebno otprilike sat vremena da bi dobili fine, mekane šnicle koje se tope. Potrebno je u tih sat vremena povremeno preokrenuti šnicle u saftu, da bi se ravnomjerno dinstale i nekih dva do tri puta dodati po 100 ml vode kako šnicle ne bi zagorile i sav saft ispario.

Kad je mekoća šnicle zadovoljavajuća a tekućina se reducirala, kašiku brašna pomiješajte sa vodom pa dodajte u saft i ostavite da se još kratko sve zajedno krčka i potom ih možete poslužiti uz vaše krompiriće.

Sastojci:

Junećeg meso: 700g

Krompir: 1 kg

Prezla: 100g

So: 2 kašike

Tajna mješavina za gril: 1 pak

Tajna začin: 1 kašika

Voda : 500 ml

Ulje: 2 kašike

Biber: 1/2 kašičice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.