Emaida

Mini cheesecake od narandže

Omjer je za kalup od 18 cm, ukoliko koristite veći kalup samo stavite duplu količinu sastojaka

Emaida

Mini cheesecake od narandže

Omjer je za kalup od 18 cm, ukoliko koristite veći kalup samo stavite duplu količinu sastojaka

Sastojci:

Mljeveni keks: 150 g

Margarin ili maslac: 70 g

Med: 1 kašika

Sok od iscijeđene narandže: 150 ml

Vrhnje za šlag: 100 ml

Sirni namaz, po želji: 150 g

Šećer u prahu: 4 kašike

Instant želatina: 1/2 pak

Žele bombone: Po želji

Preliv za torte: 1/2 pak

Priprema:

Podloga

Za podlogu koristimo mljeveni keks, otopljen margarin ili maslac, 1 kašiku meda i 50 ml svježeg soka od narandže.

Možete koristiti i druge sokove od narandže ali svježi sok ipak daje najljepši ukus.

Sve sastojke sjediniti pa u kalupu formirati kompaktnu podlogu i ostaviti u frižider da se malo stegne dok pripremimo kremu.

 

Krema

Umutiti vrhnje za šlag sa 3 kašike šećera u prahu i vanilin šećerom, dodati sirni namaz, pa mutiti još kratko da se sve sjedini.

Potom uz uključen mikser postepeno dodavati instant želatinu konstantno miješajući kako bi se ravnomjerno rasporedila u smjesi. Nanijeti gotovu kremu na pripremljenu koru i ostaviti u frižideru da se stegne.

Umjesto instant želatine možete koristiti i klasičan želatinu pripremljen prema uputama sa vrećice, samo što je postupak puno brži sa instant želatinom.

Preliv na vrhu

Pripremiti prema uputstvu sa vrećice, poredati na ohlađen kolač usitnjene žele bombone pa preliti kratko ohlađenim prelivom

Sastojci:

Mljeveni keks: 150 g

Margarin ili maslac: 70 g

Med: 1 kašika

Sok od iscijeđene narandže: 150 ml

Vrhnje za šlag: 100 ml

Sirni namaz, po želji: 150 g

Šećer u prahu: 4 kašike

Instant želatina: 1/2 pak

Žele bombone: Po želji

Preliv za torte: 1/2 pak

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.