Emaida

Zeleni umak i pileći file

Brzi recept idealan za ljubitelje brokule

Emaida

Zeleni umak i pileći file

Brzi recept idealan za ljubitelje brokule

Sastojci:

Pileći file: 300g

Tajna začin: 1 kašičica

Brokula: 100g

Mlijeko: 300 ml

Brašno : 2 kašike

So: 1 kašičica

Priprema:

Meso isjeći tanko pa začiniti solju i Tajna začinom, ostaviti da odstoji nekih pola sata u frižideru a potom pržiti, dok ne porumeni.

Kad je meso gotovo izvaditi ga a potom u istoj posudi ispržiti brašno, dodati mlijeko i miješati dok se smjesa ne zgusne.

U međuvremenu u slanoj vodi skuhati brokulu i ocijediti. Kad se zgusne smjesa od brašna i mlijeka dodati brokulu, zgnječiti je viljuškom pa pomiješati da se sve fino sjedini.

Poslužiti sa isprženom piletinom

Sastojci:

Pileći file: 300g

Tajna začin: 1 kašičica

Brokula: 100g

Mlijeko: 300 ml

Brašno : 2 kašike

So: 1 kašičica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.