Emaida
Zeleni umak i pileći file
Brzi recept idealan za ljubitelje brokule
Emaida
Zeleni umak i pileći file
Brzi recept idealan za ljubitelje brokule
Sastojci:
Pileći file: 300g
Tajna začin: 1 kašičica
Brokula: 100g
Mlijeko: 300 ml
Brašno : 2 kašike
So: 1 kašičica
Priprema:
Meso isjeći tanko pa začiniti solju i Tajna začinom, ostaviti da odstoji nekih pola sata u frižideru a potom pržiti, dok ne porumeni.
Kad je meso gotovo izvaditi ga a potom u istoj posudi ispržiti brašno, dodati mlijeko i miješati dok se smjesa ne zgusne.
U međuvremenu u slanoj vodi skuhati brokulu i ocijediti. Kad se zgusne smjesa od brašna i mlijeka dodati brokulu, zgnječiti je viljuškom pa pomiješati da se sve fino sjedini.
Poslužiti sa isprženom piletinom
Sastojci:
Pileći file: 300g
Tajna začin: 1 kašičica
Brokula: 100g
Mlijeko: 300 ml
Brašno : 2 kašike
So: 1 kašičica