Emaida

Proljetni mix

Kako iskoristiti preostali kiseli kupus, osim za sarmu? Evo jednostavne a ukusne ideje

Emaida

Proljetni mix

Kako iskoristiti preostali kiseli kupus, osim za sarmu? Evo jednostavne a ukusne ideje

Sastojci:

Junećeg meso: 209g

Kiseli kupus: 200g

Karfiol: 100g

Zamrznuta proljetna mješavina (baby mrkva, zelena mahuna, krompir, grašak, luk): 200 g

Ulje : 2 kašike

Tajna začin: 1 kašika

Voda: 1 l

Paradajz koncentrat: 100 ml

Mljevena crvena paprika: 1 kašičica

Priprema:

Kratko propržiti posoljeno meso, nasječeno na kockice. Kad meso promjeni boju dodati krupno nasječeni kupus (možete i na sitnije komade ali meni ovako djeluje ljepše kad se posluži). Ja sam koristila srednji dio glavice kupusa, gdje su listovi sitniji ali možete isjeći i čitavu glavicu.

Dodati proljetnu mješavinu, ja koristim zamrznutu ali možete ubaciti i pojedinačno povrće u omjeru koji se vama sviđa. Potrebno je da su komadi malo krupniji (mrkva i krompir).

Još malo posoliti, dodati biber, mljevenu crvenu papriku, jednu kašiku Tajna začina pa sve preliti sa jednim litrom vode i staviti da se kuha.

Nakon što prokuha smanjite vatru i ostavite da se krčka. Kuha se otprilike sat vremena. Kad se količina vode smanji i jelo je skoro gotovo dodati paradajz koncentrat i ostaviti da se još kratko kuha pa skinuti sa vatre.

Sastojci:

Junećeg meso: 209g

Kiseli kupus: 200g

Karfiol: 100g

Zamrznuta proljetna mješavina (baby mrkva, zelena mahuna, krompir, grašak, luk): 200 g

Ulje : 2 kašike

Tajna začin: 1 kašika

Voda: 1 l

Paradajz koncentrat: 100 ml

Mljevena crvena paprika: 1 kašičica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.