Kademlijinakuhinja

Baklava

Tradicionalno i fino

Kademlijinakuhinja

Baklava

Tradicionalno i fino

Sastojci:

Jufka: 1kg

Orasi: 1kg

Maslac: 250g

Ulje : 200ml

Šečer: 1200g

Voda: 1200ml

Priprema:

Potrebno:Jufke orasi maslac ulje 

Priprema:Orahe samljet ili sitno isjeckat maslac ulje pomjesat i rastopit.

Tepsiju broj 40 premazemo maslacom i slažemo baklavu.Na dno stavimo 3 lista koje samo premazujemo s mješavinom maslaca i ulja pa tek onda ide red jufke red oraha dok sve ne potrošimo i na kraju opet isto stavimo 3 lista jufke samo premazujemo i redamo jedan na drugi. Gotovu izrezanu baklavu prelijemo sa mjesavinom maslaca i ulja i ostavimo tako 15 min prije pecenja.Zagrijem rernu na 230 i pecem baklavu dok ne porumeni oko 15 min onda smanjim na 150 i pecem jos 1 sat i 30 min.

Agda :1200g šecera 1200ml vode stavit da kuha kad prokuha nastavit kuhat 10 min na kraju dodat pola iscjedženog limuna.

Zalijevam:

Topla baklava topla agda

Sastojci:

Jufka: 1kg

Orasi: 1kg

Maslac: 250g

Ulje : 200ml

Šečer: 1200g

Voda: 1200ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.