Američke palačinke
Ukusne i mekane, sa dodatkom čokolade, bolje ne mogu biti
Američke palačinke
Ukusne i mekane, sa dodatkom čokolade, bolje ne mogu biti
Sastojci:
Brašno: 190 g
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
So: 1 kašičica
Šećer: 3 kašike
Jaje: 1 kom
Mlijeko: 310 ml
Maslac: 60 g
Laganini vanilin šećer: 1 kom
Vispak čokolada za kuhanje: 100 g
Priprema:
Brašno sa praškom za pecivo, so, šećer, sitno sjeckani čokoladu i vanilin šećer pomiješati drvenom kapijom ili mutilicom u jednoj zdjeli.
U drugoj, manjoj, zdjeli pomiješajte viljuškom mokre sastojke (jaje, mlijeko, otopljen maslac) dok se ne sjedine dobro.
Sipajte mokre sastojke u zdjelu sa brašnom i polako drvenom kapijom ili mutilicom sjediniti sastojke. Obratite pažnju da skinete i tijesto sa stranica zdjele. Nemojte previše mutiti.
Pecite na umjerenoj temperaturi na zagrijanoj tavi, kratko na jednoj pa na drugoj strani. Poslužite sa maslacem, medom ili nekim drugim namazom po volji.
Sastojci:
Brašno: 190 g
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
So: 1 kašičica
Šećer: 3 kašike
Jaje: 1 kom
Mlijeko: 310 ml
Maslac: 60 g
Laganini vanilin šećer: 1 kom
Vispak čokolada za kuhanje: 100 g