Emaida

Američke palačinke

Ukusne i mekane, sa dodatkom čokolade, bolje ne mogu biti

Emaida

Američke palačinke

Ukusne i mekane, sa dodatkom čokolade, bolje ne mogu biti

Sastojci:

Brašno: 190 g

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

So: 1 kašičica

Šećer: 3 kašike

Jaje: 1 kom

Mlijeko: 310 ml

Maslac: 60 g

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Vispak čokolada za kuhanje: 100 g

Priprema:

Brašno sa praškom za pecivo, so, šećer, sitno sjeckani čokoladu i vanilin šećer pomiješati drvenom kapijom ili mutilicom u jednoj zdjeli. 

U drugoj, manjoj, zdjeli pomiješajte viljuškom mokre sastojke (jaje, mlijeko, otopljen maslac) dok se ne sjedine dobro.

Sipajte mokre sastojke u zdjelu sa brašnom i polako drvenom kapijom ili mutilicom sjediniti sastojke. Obratite pažnju da skinete i tijesto sa stranica zdjele. Nemojte previše mutiti. 

Pecite na umjerenoj temperaturi na zagrijanoj tavi, kratko na jednoj pa na drugoj strani. Poslužite sa maslacem, medom ili nekim drugim namazom po volji.

Sastojci:

Brašno: 190 g

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

So: 1 kašičica

Šećer: 3 kašike

Jaje: 1 kom

Mlijeko: 310 ml

Maslac: 60 g

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Vispak čokolada za kuhanje: 100 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.