Emaida

Kukuruzni uljevak sa sirom

Imate malo svježeg sira, ovo je idealan recept za iskoristiti ga

Emaida

Kukuruzni uljevak sa sirom

Imate malo svježeg sira, ovo je idealan recept za iskoristiti ga

Sastojci:

Jaja: 2 kom

Svježi sir: 200 g

So: Prstohvat

Mlijeko: 200-300 g

Kukuruzni brašno: 2 kašike

Pšenično brašno: 4 kašike

Laganini prašak za pecivo: 1/2

Kiselo vrhnje: 2 kašike

Priprema:

Izmiješati jaja, vrhnje, sir i so, pa dodati mlijeko. Potom dodati kukuruzni pa pšenično brašno pomiješano sa pecivom. 

Smjesu fino sjediniti. Po potrebi dodati još malo mlijeka, smjesa treba biti malo gušća nego za palačinke.

Peći prvo na 200 stepeni dok ne porumeni, pa malo smanjiti. Provjeriti čačkalicom  da li je pečeno.

Poslužiti uz vrhnje ili ajvar, zavisno šta volite.

Sastojci:

Jaja: 2 kom

Svježi sir: 200 g

So: Prstohvat

Mlijeko: 200-300 g

Kukuruzni brašno: 2 kašike

Pšenično brašno: 4 kašike

Laganini prašak za pecivo: 1/2

Kiselo vrhnje: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.