Emaida
Kukuruzni uljevak sa sirom
Imate malo svježeg sira, ovo je idealan recept za iskoristiti ga
Emaida
Kukuruzni uljevak sa sirom
Imate malo svježeg sira, ovo je idealan recept za iskoristiti ga
Sastojci:
Jaja: 2 kom
Svježi sir: 200 g
So: Prstohvat
Mlijeko: 200-300 g
Kukuruzni brašno: 2 kašike
Pšenično brašno: 4 kašike
Laganini prašak za pecivo: 1/2
Kiselo vrhnje: 2 kašike
Priprema:
Izmiješati jaja, vrhnje, sir i so, pa dodati mlijeko. Potom dodati kukuruzni pa pšenično brašno pomiješano sa pecivom.
Smjesu fino sjediniti. Po potrebi dodati još malo mlijeka, smjesa treba biti malo gušća nego za palačinke.
Peći prvo na 200 stepeni dok ne porumeni, pa malo smanjiti. Provjeriti čačkalicom da li je pečeno.
Poslužiti uz vrhnje ili ajvar, zavisno šta volite.
Sastojci:
Jaja: 2 kom
Svježi sir: 200 g
So: Prstohvat
Mlijeko: 200-300 g
Kukuruzni brašno: 2 kašike
Pšenično brašno: 4 kašike
Laganini prašak za pecivo: 1/2
Kiselo vrhnje: 2 kašike