Miješani burek
Idealna kombinacija mesa i krompira i Tajna dodatka za burek
Miješani burek
Idealna kombinacija mesa i krompira i Tajna dodatka za burek
Sastojci:
Mljeveno meso: 300 g
Krompir: 4-5 kom
Biber: Po želji
Luk: 1 kom
Ulje: 4 kašike
Tajna dodatak za burek: 50 g
So: Prstohvat
Pečene jufke: 500 g
Vispak kocka za supu: 1 kom
Voda: 500 ml
Priprema:
Prodinstati mljeveno meso u jednoj tavi a naribani krompir i luk u drugoj. Kad je spremno pomiješamo zajedno, dodamo biber i so, te u vodi razmućen Tajna dodatak za burek. Potom slažemo pitu, na pouljenu tepsiju stavljamo jednu jufku, malo poškropimo uljem te posipamo mješavinom krompira i mesa. To prekrivamo drugom jufkom odnosno jufkama ako su manji komadi, i nastavljamo postupak dok me potrošimo svu smjesu. Za vrh ostavljamo najveću jufku te istu fino "zatrpamo" po rubovima kako se fil ne bi vidio te jufka podigla prilikom pečenja.
Pečemo na 200 stepeni nekih 40-tak minuta. Kad je pita pečena prerežemo je na četvrtine pa zalijemo sa prokuhanom vodom u kojoj smo rastopili Vispak goveđu kocku za supu. Poklopimo drugom tepsijom da omekša.
Sastojci:
Mljeveno meso: 300 g
Krompir: 4-5 kom
Biber: Po želji
Luk: 1 kom
Ulje: 4 kašike
Tajna dodatak za burek: 50 g
So: Prstohvat
Pečene jufke: 500 g
Vispak kocka za supu: 1 kom
Voda: 500 ml