Emaida

Miješani burek

Idealna kombinacija mesa i krompira i Tajna dodatka za burek

Emaida

Miješani burek

Idealna kombinacija mesa i krompira i Tajna dodatka za burek

Sastojci:

Mljeveno meso: 300 g

Krompir: 4-5 kom

Biber: Po želji

Luk: 1 kom

Ulje: 4 kašike

Tajna dodatak za burek: 50 g

So: Prstohvat

Pečene jufke: 500 g

Vispak kocka za supu: 1 kom

Voda: 500 ml

Priprema:

Prodinstati mljeveno meso u jednoj tavi a naribani krompir i luk u drugoj. Kad je spremno pomiješamo zajedno, dodamo biber i so, te u vodi razmućen Tajna dodatak za burek. Potom slažemo pitu, na pouljenu tepsiju stavljamo jednu jufku, malo poškropimo uljem te posipamo mješavinom krompira i mesa. To prekrivamo drugom jufkom odnosno jufkama ako su manji komadi, i nastavljamo postupak dok me potrošimo svu smjesu. Za vrh ostavljamo najveću jufku te istu fino "zatrpamo" po rubovima kako se fil ne bi vidio te jufka podigla prilikom pečenja. 

Pečemo na 200 stepeni nekih 40-tak minuta. Kad je pita pečena prerežemo je na četvrtine pa zalijemo sa prokuhanom vodom u kojoj smo rastopili Vispak goveđu kocku za supu. Poklopimo drugom tepsijom da omekša.

Sastojci:

Mljeveno meso: 300 g

Krompir: 4-5 kom

Biber: Po želji

Luk: 1 kom

Ulje: 4 kašike

Tajna dodatak za burek: 50 g

So: Prstohvat

Pečene jufke: 500 g

Vispak kocka za supu: 1 kom

Voda: 500 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.