Emaida

Kvrguša

Jelo koje spremam kad god mi ponestane ideja za ručak

Emaida

Kvrguša

Jelo koje spremam kad god mi ponestane ideja za ručak

Sastojci:

Brašno: Po potrebi

Voda: Po potrebi

So: 1 kašika

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Piletina: 5-6 komada

Tajna začin: 2 kašikd

Priprema:

Umutiti vodu, brašno i so. Tijesto treba da je nešto gušće nego za palačinke.

Ja tijesto uvijek pripremim ranije, pa svaki put kad prođem pored kuhinje promiješam smjesu malo. 

Piletinu začiniti (Tajna začin, so, malo crvene paprike, ulje) pa zapeći do pola u rerni.

Kad je piletina napola pečena izvaditi piletinu, u vrelu tepsiju uliti pripremljeno smjesu od brašna i vode, preko poredati piletinu i vratiti ponovo u rernu da se sve zajedno ispeče.

Pred kraj pečenja ponovo izvaditi iz rerne, zaliti sa vrhnjem za kuhanje pa vratiti još malo u vrelu rernu, ali isključenu.

Temperatura i dužina pečenja zavise od rerne, ja uglavnom pečemo na 200 stepeni, ponekad samo meso na malo višoj ako nemam dovoljno vremena, nekih sat vremena.

 

 

 

Sastojci:

Brašno: Po potrebi

Voda: Po potrebi

So: 1 kašika

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Piletina: 5-6 komada

Tajna začin: 2 kašikd

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.